VLIEGT EX-BONDSVOORZITTER SPANJE 2,5 JAAR DE CEL IN VOOR ZIJN GEWAAGDE KUS?

Het openbaar ministerie heeft woensdag een celstraf van twee en een half jaar geëist voor Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, in de zaak van de gedwongen kus aan speelster Jenni Hermoso. Het Franse persbureau AFP kon de klacht inkijken.

De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) wordt vervolgd voor “aanranding” en “dwang” nadat hij de speelster van La Roja een verrassende kus op de mond gaf in augustus 2023, een paar minuten nadat Spanje de finale van het WK had gewonnen.

In Spanje heeft het Openbaar Ministerie zijn slotpleidooi gehouden in de aanloop naar het proces waarvan de datum nog niet is vastgelegd. Rubiales wordt ervan beschuldigd directe en indirecte druk te hebben uitgeoefend op Jenni Hermoso zodat de speelster zou beweren dat de kus vrijwillig was.

Rubiales heeft altijd volgehouden dat hij het slachtoffer was van een “buitenproportionele campagne” en heeft altijd elke “seksuele connotatie” van zijn gebaar ontkend. Hij hield vol dat hij handelde uit “emotie” en in “een moment van geluk”.

Op 30 oktober kondigde de FIFA aan dat hij voor drie jaar was geschorst van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Aanvankelijk had hij maar een schorsing van 90 dagen gekregen.

(Matteo Amghar/L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-28T10:08:20Z dg43tfdfdgfd