VIER DODEN BIJ STORTREGENS IN ZUID-KOREA

In Zuid-Korea zijn al zeker vier doden gevallen bij zware stortregens, die verschillende zuidelijke regio's in het land treffen. Dat meldt persagentschap Yonhap. Volgens het meteorologisch agentschap is er in die regio's een recordneerslag gevallen.

"Drie regio's kregen te maken met de hoogste neerslaghoeveelheden, die slechts eens in de 200 jaar voorkomen", klinkt het.

Zo kreeg de stad Gunsan, op zo'n 178 kilometer ten zuiden van Seoel, op een uur tijd meer dan 130 millimeter regen te slikken. Dat komt overeen met meer dan 10 procent van de gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1.246 millimeter in de stad.

In de stad Nonsan troffen de reddingswerkers het lichaam van een man aan in een overstroomde lift. In Seocheon kwam een man, een zeventiger, om na een hartaanval. De hulpdiensten brachten hem nog naar het ziekenhuis, waar hij overleed. In Okcheon kwam een andere zeventiger om het leven toen zijn wagen terechtkwam in een gezwollen rivier. In de zuidelijke stad Daegu stierf een landbouwer nadat hij terechtkwam in een drainagesysteem toen hij zijn landbouwgrond ging inspecteren.

Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een zeventiger die vermist raakte toen zijn wooncontainer vernield geraakte in de provincie Chungcheong.

Op de internationale luchthaven van de havenstand Busan werden 21 vluchten geannuleerd. Verschillende treindiensten zijn tot 18 uur lokale tijd afgeschaft.

2024-07-10T06:48:02Z dg43tfdfdgfd