VERMOEDELIJKE BESTUURDER DODELIJK ONGEVAL IN BORGWORM AANGEHOUDEN, MAN WAS AL 4 KEER VEROORDEELD

Het gaat om een man geboren in 1999 uit Oupeye. De twintiger is de vermoedelijke bestuurder van de auto die gisteren rond 2.40 uur twee voetgangers doodreed op de Chaussée Romaine in Borgworm. Dat gebeurde tijdens een straatrace, nadat de betrokkenen vlak daarvoor een dancing hadden verlaten.

De bestuurder vluchtte na het ongeval weg. Uiteindelijk meldde de vermoedelijke dader zich gisteren rond 17 uur bij de politie, vergezeld van de persoon die de betrokken auto in Duitsland had gehuurd. Zelf ontkent hij verantwoordelijk te zijn.

Hij verliet de plaats van het ongeval naar eigen zeggen omdat hij geschrokken was dat zijn minderjarige passagier gewond was geraakt door het gebroken glas van de voorruit van zijn auto. De wagen zou volgens de verklaringen van de twintiger door iets geraakt zijn.

Ook de passagier van het voertuig stapte zondag rond 18.30 uur samen met zijn ouders naar de politie en werd vrijgelaten na verhoor.

Tussen 2021 en 2024 werd de twintiger uit Oupeye in totaal al vier keer veroordeeld, voor rijden onder invloed, vluchtmisdrijf en twee ernstige snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom.

2024-04-15T19:42:00Z dg43tfdfdgfd