VEEL SCHADE BIJ AANSLAG MET EXPLOSIEF IN MECHELEN

In Mechelen is zaterdagnacht een aanslag gepleegd tegen een woning aan de Zwartzustersberg. Er vielen daarbij geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé.

Bij de hulpdiensten kwam er rond 1 uur een melding binnen over een ontploffing. Niemand raakte daarbij gewond, maar de schade aan de woning is wel groot. De ontmijningsdienst DOVO en het labo kwamen ter plaatse. "Het onderzoek naar de omstandigheden waarin de feiten zich voordeden, is lopende", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Alle pistes worden open gehouden, ook die van een aanslag in het drugsmilieu.

Het parket heeft de aanstelling van een onderzoeksrechter gevorderd voor poging vernieling van een bewoond pand door ontploffing, inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Mechelen werd de voorbije weken al meermaals opgeschrikt door aanslagen die gericht waren tegen woningen in de Bethaniënstraat, de Kalverenstraat en de Jeanne Hellemansstraat. "Mechelen is geen eiland in Vlaanderen, ik vrees dan ook dat dit niet het laatste incident zal zijn", zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD).

"Als burgemeester heb ik geen inzage in de lopende onderzoeken van de federale politie en het parket, maar ik hoop wel dat er snel doorbraken kunnen worden gerealiseerd zodat daders gestraft kunnen worden en het geweld stopt. Onze politie is en blijft dan ook verhoogd aanwezig op het terrein, zo lang als nodig, extra camera's werden reeds ingezet. Deze week is er ook een overleg met de hogere overheden om te kijken wat er nog bijkomend kan worden gedaan."

2023-03-19T15:07:35Z dg43tfdfdgfd