VEEL SCHADE BIJ AANSLAG MET EXPLOSIEF IN MECHELEN

In Mechelen is zaterdagnacht een aanslag gepleegd tegen een woning aan de Zwartzustersberg. Er vielen daarbij geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé.

Bij de hulpdiensten kwam er rond 01.00 uur een melding binnen over een ontploffing. Niemand raakte daarbij gewond, maar de schade aan de woning is wel groot. De ontmijningsdienst DOVO en het labo kwamen ter plaatse. "Het onderzoek naar de omstandigheden waarin de feiten zich voordeden, is lopende", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Alle pistes worden open gehouden, ook die van een aanslag in het drugsmilieu.

Het parket heeft de aanstelling van een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot vernieling van een bewoond pand door ontploffing, inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Mechelen werd de voorbije weken al meermaals opgeschrikt door aanslagen die gericht waren tegen woningen in de Bethaniënstraat, de Kalverenstraat en de Jeanne Hellemansstraat.

2023-03-19T11:42:27Z dg43tfdfdgfd