‘TWEE JAAR GEVORDERD TEGEN BODART (EX-STANDARD) VOOR POGING TOT AFPERSING’

Het parket-generaal heeft voor het hof van beroep van Luik een gevangenisstraf van twee jaar met volledig probatie-uitstel geëist tegen Gilbert Bodart (61), de voormalige Rode Duivel en doelman van Standard, meldt Het Laatste Nieuws.

Deze eis aan het adres van Bodart komt voort uit beschuldigingen van poging tot afpersing, intimidatie en bedreigingen in een conflict met een veehandelaar over de verkoop van grond. Bodart werd eerder in beroep bij verstek veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Deze veroordeling werd in maart uitgevoerd toen Bodart werd gered na een vermoedelijke zelfmoordpoging.

Bodart is het zelf niet eens met de straf. De voormalige doelman van De Rode Duivels en Standard is van mening dat hij opgelicht is bij de verkoop van de landbouwgrond. Bodart zou als voormalige eigenaar een mondeling akkoord hebben bereikt met de koper. De koper zou Bodart twee appartementen hebben beloofd wanneer de landbouwgrond zou worden omgevormd naar bouwzone.

Deze overeenkomst is nooit schriftelijk bevestigd, hierdoor vindt Bodart dat hij zijn goed terug moest krijgen. Vervolgens stuurde Bodart dreigende sms-berichten naar de koper. Hierin werd onder meer beloofd dat “zijn vrienden op jacht konden gaan.” Daarnaast werd Bodart ook schuldig bevonden aan feiten van intimidatie en poging tot afpersing.

2024-04-15T13:06:19Z dg43tfdfdgfd