STORM BORIS - TWEE PERSONEN DOOD IN HUIZEN GEVONDEN IN OOSTENRIJK

In Neder-Oostenrijk, de Oostenrijkse deelstaat die door de overstromingen veroorzaakt door storm Boris tot rampgebied is verklaard, zijn een 70-jarige man en een 80-jarige man dood in hun respectievelijke huizen teruggevonden. Dat meldt de politie. De mannen zijn in hun huizen het slachtoffer geworden van het wassende water.

"Het is nog niet voorbij, het blijft kritiek, het blijft dramatisch", zegt de minister-president van de deelstaat, Johanna Mikl-Leitner. Maandag wordt opnieuw 80 liter regen per vierkante meter verwacht. Er is een groot risico dat de dammen breken.

Intussen ligt het openbare leven in de deelstaat zo goed als stil. Volgens Mikl-Leitner zijn meer dan 200 wegen afgesloten, 1.800 gebouwen geëvacueerd en scholieren en kinderen thuis gebleven. Ongeveer 3.500 huishoudens zitten zonder stroom. De omvang van de schade kan op dit moment niet ingeschat worden. "De slachtoffers van de overstromingen zullen in ieder geval geholpen worden", aldus de minister-president van de deelstaat.

Sinds vrijdag teistert storm Boris Centraal-Europa. Naast een materiële tol eist de cycloon ook een menselijke tol. In totaal zijn elf mensen omgekomen. Zondag kwam in Neder-Oostenrijk ook al een brandweerman om het leven bij het leegpompen van een kelder. In Roemenië zijn zes doden geteld. In Polen en Tsjechië is telkens één dode gemeld.

2024-09-16T11:27:14Z dg43tfdfdgfd