STEVIGE BUIEN OP KOMST

Zaterdagnamiddag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Vanaf de Franse grens trekken er buien over België. Die kunnen lokaal gepaard gaan met wat gedonder en windstoten tot 50 kilometer per uur. Het blijft wel zacht, met maxima van 11 graden in de Ardennen tot 17 graden in de Kempen, zo meldt het KMI.

Ook zaterdagavond zullen er nog steeds buien zijn. Die kunnen lokaal pittig zijn, maar in de loop van de nacht neemt de buienactiviteit wel af. Zondag begint op de meeste plaatsen grijs en er trekt vanaf de middag opnieuw een regen- en buienzone vanaf de kust over het binnenland. Daarna volgen er wel snel opklaringen, met maxima tussen 8 en 14 graden.

Maandag blijft het zo goed als droog met toenemende bewolking. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Dinsdag wordt het wisselend tot meestal zwaarbewolkt met soms enkele buitjes, en ook woensdagochtend trekt een vrij actieve regenzone over het land. In de namiddag wordt het droger met kans op opklaringen.

De rest van de week moet er rekening worden gehouden met perioden van regen of buien, soms met donder en vaak veel wind. De maxima liggen steeds in de buurt van 13 graden in het centrum.

2023-03-18T12:05:36Z dg43tfdfdgfd