SCHIETPARTIJ OP SCHOOL IN GEORGIA - MOEDER VAN VERDACHTE WAARSCHUWDE SCHOOL IN GEORGIA VOOR SCHIETPARTIJ

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het "extreme noodgeval" dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en een interview met een familielid.

De vrouw, Marcee Gray, stuurde een bericht aan haar zus waarin ze zei dat ze de school had verzocht onmiddellijk haar zoon te controleren. Een medewerker van de school ging naar het klaslokaal waar de jongen zou moeten zitten maar trof hem niet aan. Minuten later begon de schietpartij.

Uit de tekstberichten maakt The Washington Post op dat de school en de familie van de jongen sinds een week voor de schietpartij met elkaar in contact waren over zijn geestelijke gezondheid. De jongen zou "gedachten over moord en zelfdoding" hebben gehad. De school en de moeder wilden niet op vragen van de krant reageren.

Vrijdag verscheen de jongen, Colt Gray, voor het eerst voor de rechter. Hij wordt in vier aanklachten beschuldigd van moord. Donderdag werd zijn vader gearresteerd in verband met de schietpartij.

2024-09-08T00:08:45Z dg43tfdfdgfd