RUSSISCH CHEMISCH GAS ZORGT VOOR PANIEK BIJ OEKRAïNERS

Russische troepen voeren een systematische campagne van illegale chemische aanvallen uit op Oekraïense soldaten, zo meldt de Britse kwaliteitskrant The Telegraph.

The Telegraph sprak met een aantal Oekraïense soldaten aan de frontlinie. Zij legden uit hoe hun posities bijna dagelijks worden aangevallen door kleine drones, die voornamelijk traangas droppen, maar ook andere chemicaliën. Het gebruik van dit soort gas, bekend als traangas en vaak gebruikt door de oproerpolitie, is verboden in oorlogstijd onder de Conventie voor Chemische Wapens. 

Het gas wordt gebruikt om de Oekraïense soldaten te verjagen, paniek te zaaien en hen te dwingen uit hun schuilplaatsen te komen, zodat granaten of conventionele wapens hen beter kunnen uitschakelen of drones hen beter kunnen bombarderen.

Oekraïense soldaten krijgen nu duidelijke training en instructies in het geval van een gasaanval. Ze moeten de fysieke hel en de verschrikkelijke angst die dat veroorzaakt doorstaan zonder hun loopgraven of beschermde posities te verlaten, en geduld oefenen tot het effect van het gas na een paar minuten is uitgewerkt.

(PP with FM/Source: The Telegraph/Illustration picture: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-15T14:42:51Z dg43tfdfdgfd