RUSLAND VOERT GROOTSCHALIGE DRONE-AANVAL UIT OP OEKRAïNE

Key takeaways

  • Rusland voerde een grootschalige nachtelijke aanval uit met 67 drones op Oekraïne, waarvan 58 door de luchtverdediging werden neergeschoten.
  • Luchtverdedigingseenheden in 11 regio’s, waaronder Kiev, kwamen in actie na meldingen van explosies rond 3 uur ’s ochtends.
  • De Shahed-drones werden gelanceerd vanuit Russische grensregio’s en het door Rusland bezette schiereiland de Krim.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Oekraïne opnieuw getroffen door een grootschalige drone-aanval van Russische zijde. De Oekraïense luchtmacht rapporteerde dat Rusland 67 drones heeft gelanceerd, waarvan 58 met succes door de luchtverdediging werden uitgeschakeld. De aanval trof verschillende regio’s, waarbij luchtverdedigingseenheden in meerdere gebieden in actie kwamen. Dit meldt Reuters.

Rond 3 uur ’s ochtends lokale tijd werden in de hoofdstad Kiev meerdere explosies gehoord, waarbij vooral luide ontploffingen het stadscentrum opschrikten. De ingezette drones zouden volgens de Oekraïense luchtmacht zijn afgevuurd vanuit Russische grensregio’s en het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim.

Ondanks de voortdurende aanvallen blijft Oekraïne zijn luchtverdedigingscapaciteit versterken, wat heeft geresulteerd in de succesvolle vernietiging van het merendeel van de drones tijdens deze aanval. Toch vormen de aanhoudende luchtaanvallen een grote bedreiging voor de veiligheid van de Oekraïense bevolking en de infrastructuur.

2024-09-07T08:07:21Z dg43tfdfdgfd