RUSLAND OEFENT MET ANTISCHEEPSRAKETTEN IN JAPANSE ZEE

De Russische marine heeft in de Japanse Zee tests uitgevoerd met antischeepsraketten. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie dinsdag. De oefeningen van de Russische Pacifische vloot komen een week nadat de Japanse premier Fumio Kishida een bezoek bracht aan Oekraïne.

"In de wateren van de Japanse Zee hebben raketschepen van de Pacifische vloot Moskit-kruisraketten afgevuurd op een vijandelijk oefendoelwit op zee", aldus het ministerie op Telegram. Twee schepen namen deel aan de oefening, aldus het ministerie. "Het doel, gelegen op een afstand van ongeveer 100 kilometer, werd met succes geraakt door twee Moskit-kruisraketten", voegde het ministerie eraan toe.

Toen de Japanse premier aan zijn bezoek aan Oekraïne begon, liet Rusland weten dat twee van zijn TU-95 bommenwerpers het luchtruim boven de internationale wateren in de Japanse Zee waren binnengevlogen. Japan heeft zich aangesloten bij de sancties die zijn westerse bondgenoten Rusland hebben opgelegd na zijn offensief in Oekraïne.

De verre oostelijke kust van Rusland wordt van Japan gescheiden door de smalle Japanse Zee.

2023-03-28T08:32:17Z dg43tfdfdgfd