“RUSLAND DAT NAVO AANVALT? COMPLETE ONZIN. WESTERSE F-16’S ZULLEN WEL NEERGESCHOTEN WORDEN”

Rusland heeft absoluut geen intentie om een NAVO-lidstaat aan te vallen. Dat probeerde de Russische president Vladimir Poetin woensdag nogmaals duidelijk te maken bij een bezoek aan een basis van de Russische luchtmacht.

Maar de Russische president waarschuwde wel dat westerse F-16’s die aan Oekraïne geleverd worden, neergeschoten zullen worden door het Russische leger.

“We hebben geen agressieve bedoelingen jegens deze staten”, klinkt het in een transcriptie die donderdag werd vrijgegeven door het Kremlin. “Het idee dat we een ander land zullen aanvallen – Polen, de Baltische staten, de Tsjechen zijn ook bang – is complete onzin. Het is gewoon onzin.”

Maar het Westen kreeg dus ook een nieuwe veeg uit de pan van de baas van het Kremlin. “Ze praten blijkbaar over het leveren van F-16’s aan Oekraïne, en over het trainen van piloten. Maar dat zal de situatie op het slagveld niet veranderen. En we zullen hun vliegtuigen vernietigen, net zoals we vandaag tanks, gepantserde voertuigen, en ander materieel zoals raketlanceerders vernietigen. Ook als ze vanaf vliegvelden in derde landen gebruikt worden, worden ze voor ons uiteraard legitieme doelen, waar ze zich ook mogen bevinden.”

(SR for Tagtik/Illustration: Pixabay)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-28T10:38:22Z dg43tfdfdgfd