PROBLEMEN MET TREINVERKEER IN WEST-VLAANDEREN: AANRIJDING MET PONY IN LOPPEM EN ONGEVAL IN HARELBEKE

In Loppem, bij Zedelgem, ontstonden de problemen rond 6.30 uur. Een trein is tegen een klein paard gereden bij de overweg van de Zeedijk. "Het dier heeft de klap helaas niet overleefd", zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

De loslopende pony stopte aan een weide met koeien, tot het plots de sporen overstak. "Net op dat moment kwam er een trein aan. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. We doen er ondertussen alles aan om de eigenaar te vinden en die te contacteren."

Geen reizigers gewond

"Op de trein zaten ongeveer 40 mensen. Zij zijn van de trein gehaald en met bussen weggebracht. De trein heeft ook wat lichte schade opgelopen, maar misschien is er ook een remleiding geraakt. We moeten dat nog onderzoeken."

Er reden een tijdje geen treinen, maar ondertussen is het kadaver van de pony weggehaald en zijn de 2 sporen opnieuw vrij. Er kunnen wel nog vertragingen mogelijk zijn. De NMBS verwijst de andere reizigers door naar de bussen van De Lijn om op hun bestemming te geraken.

Ook ongeval in Harelbeke

Het ongeval in Harelbeke gebeurde vanmorgen om 5.20 uur. Wie vanuit Harelbeke vertrekt, krijgt het advies om een deel van de reis met de lijnbus af te leggen. Wie vanuit Kortrijk richting Gent wil, kan de trein nemen via Oudenaarde. 

Er wordt daar zeker nog hinder verwacht tot rond 9 uur.

2024-04-17T05:59:42Z dg43tfdfdgfd