PAUS HOUDT MISVIERING VOOR 35.000 GELOVIGEN IN PAPOEA-NIEUW-GUINEA

Paus Franciscus heeft zondag een misviering in open lucht geleid voor 35.000 gelovigen in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea. Zijn bezoek aan het Zuidoost-Aziatische land kan op veel bijval rekenen.

Vanaf de vroege uurtjes kwamen duizenden gelovigen toe bij het John Guise stadion om de viering bij te wonen, sommigen gekleed in traditionele klederdracht, anderen met T-shirts of petten met de afbeelding van de paus erop. Kort voor 08.00 uur (lokale tijd) verwelkomde de menigte het hoofd van de katholieke kerk.

Na de mis vertrok de 87-jarige paus met een vliegtuig naar het stadje Vanimo aan de noordkust van de afgelegen buitenpost van de katholieke kerk, op bijna 15.000 kilometer van Rome. Er is een katholieke missie met zowat 10.000 inwoners.

Na Indonesië is Papoea-Nieuw-Guinea de tweede halte op Franciscus' langste buitenlandse reis tot nu toe. Een kwart van de bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen is er katholiek. Ondanks grote natuurlijke rijkdommen zoals gas, koper en goud, leeft een meerderheid nog steeds in armoede. Er zijn bijvoorbeeld bijna geen wegen van de hoofdstad naar de rest van het land.

Franciscus is de eerste paus die de oude kolonie van Australië bezoekt sinds Johannes Paulus II in 1984 en 1995.

2024-09-08T00:38:47Z dg43tfdfdgfd