OS 2024 - EVACUATIE UIT GROOTSTE KRAAKPAND IN FRANKRIJK GESTART

In Frankrijk zijn de ordediensten woensdagochtend gestart met de evacuatie van het grootste kraakpand van het land, waar tot 450 migranten verblijven. Dat hebben journalisten van het Franse nieuwsagentschap AFP vastgesteld. De evacuatie vindt plaats op 100 dagen van de start van de Olympische Spelen in Frankrijk.

Volgens de prefectuur van Val-de-Marne zijn ongeveer 250 agenten ingezet voor de operatie. De evacuatie was verwacht. Talrijke daklozen die onderdak hadden gevonden in het voormalige bedrijfsgebouw in Vitry-Sur-Seine, ten zuiden van de hoofdstad Parijs, verlieten het gebouw nog voor de ordediensten ter plaatse kwamen.

Iets na 8 uur verlieten de nog ongeveer 300 overblijvende migranten het gebouw, met hun koffers in de hand. Sommigen verbleven al maanden in het gebouw. Ze vonden geen woning of stonden op de wachtlijst voor een sociale woning.

Volgens de vereniging United Migrants, die hen steun verleent, verblijft 80 procent van hen legaal in Frankrijk.

Sinds enkele maanden waarschuwt het collectief 'Revers de la médaille' (de keerzijde van de medaille) voor de benarde situatie van de daklozen, wier kampen in aanloop naar de Olympische Spelen steeds vaker worden ontmanteld.

2024-04-17T07:10:24Z dg43tfdfdgfd