OPVALLEND: VERENIGD KONINKRIJK WAARSCHUWT EK-FANS VOOR DUITS BIER

De overheid van het Verenigd Koninkrijk heeft een bijzondere boodschap voor de supporters van Engeland en Schotland die afreizen naar het EK in Duitsland. De fans worden gewaarschuwd voor het 'sterke' bier van onze oosterburen. 

De Britse overheid heeft een online pagina aangemaakt waarop allerlei adviezen worden gegeven aan de fans die deze zomer naar Duitsland trekken. Zo wordt aanbevolen goed op te letten op de inreisvoorwaarden, wordt het afsluiten van een reisverzekering besproken en wordt er gewaarschuwd voor valse tickets. 

Een speciale subkop wordt gewijd aan het Duitse bier. "Het bier kan sterker zijn dan in Groot-Brittannië. Dus drink verantwoordelijk, ken je grenzen en respecteer de lokale wetten. Als u te veel drinkt, mag u het stadion niet betreden."

Paul Goodwin, mede-oprichter van een Schotse supportersvereniging, moest twee keer knipperen toen hij het bericht zag. "Er zijn natuurlijk veel dingen waar Schotland-fans voor gewaarschuwd moeten worden, maar we denken niet echt dat dit daar een van is", vertelde hij aan de BBC

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

2024-03-28T22:36:51Z dg43tfdfdgfd