OLYMPIC FESTIVAL OP STRAND MIDDELKERKE MIKT OP 45.000 TOESCHOUWERS

Op de opening van het Olympic Festival waren er enkele Belgische medaillewinnaars van de Olympische Spelen aanwezig. Naast tennisster Dominique Monami was dat bijvoorbeeld Gaston Roelants (73). Hij won de gouden medaille in de 3.000 meter steeple op de Spelen van Tokio in 1964.

"Ik heb 5 keer deelgenomen aan de Spelen en telkens haalde ik de finale", zegt Roelants. "Ik had een uitnodiging om naar Parijs te gaan, maar ik kom liever naar Middelkerke. Ik doe dat voor burgemeester Jean-Marie Dedecker met wie ik zoveel gereisd heb toen hij bondscoach judo was."

Ook judoka's Inge Clement en Harry Van Barneveld uit Oostende waren present op de opening. "Het ziet er hier fantastisch uit. Het is een tof initiatief waar we ex-collega's en andere sporters kunnen ontmoeten", zeggen ze.

Het Olympic Festival vindt plaats op het strand vlak bij het nieuwe casinogebouw Silt. Het grote scherm waarop bezoekers de prestaties van de Belgen kunnen volgen, staat centraal. Het is de bedoeling dat alle Belgische atleten die een top 8-notering behalen in Parijs, drie dagen later naar Middelkerke komen.

Bezoekers kunnen er niet alleen naar sport kijken, maar ook aan sport doen. Elke dag geven verschillende sportfederaties initiaties. Om in de Olympische sfeer te blijven, volgt dat sportprogramma zoveel mogelijk de competitiekalender van de Team Belgium-atleten in Parijs.

2024-07-27T11:47:40Z dg43tfdfdgfd