OEKRAïENS LEGER MELDT OPNIEUW DRONEAANVALLEN

Oekraïne is vrijdagavond en 's nachts opnieuw aangevallen met Iraanse drones. Dat gebeurde ook in de regio Lviv in het westen van het land, meldt de Oekraïense luchtmacht zaterdag.

"Rond 21 uur vielen Russische indringers Oekraïne aan met kamikaze aanvalsdrones van Iraanse makelij van het type Shahed-136/131", klinkt het in een verklaring die op Telegram is geplaatst. Volgens het leger zijn elf van de zestien drones vernietigd.

De aanvallen werden uitgevoerd vanuit de Zee van Azov en de Russische regio Bryansk, die in het noorden aan Oekraïne grenst, klinkt het nog.

De regio Lviv werd in het bijzonder geviseerd, verklaarde gouverneur Maksym Kozytsky. Drie drones werden neergehaald, drie andere "raakten niet-residentiële gebouwen" in de wijk Yavoriv. Er was schade maar er vielen geen slachtoffers.

In de regio Dnipro, in het zuidoosten van het land, zijn drie drones neergeschoten door de luchtmacht, klinkt het daar bij de regionale raad. "Twee andere hebben belangrijke infrastructuur geraakt in Novomoskovsk, wat leidde tot een brand en veel schade." Vier huizen zijn verwoest en zes andere beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

De drones die Kiev viseerden, zijn allemaal verwoest. Er is geen schade en er zijn geen gewonden, meldt de stad op sociale media.

2023-03-18T13:27:26Z dg43tfdfdgfd