NEDERLANDSE DRAMASERIE IN DE MAAK OVER SCHOKKENDE MOORD OP MARIANNE VAATSTRA

Herinner jij je de moord op Marianne Vaatstra nog? De 16-jarige vrouw werd in 1999 als vermist opgegeven en kort daarna aangetroffen in een weiland tussen een klein dorp en een AZC. De gruwelijke moord wordt nu door CANAL+ omgetoverd tot een dramaserie van eigen bodem: hun eerste Nederlandse Original-serie.

Verkracht en vermoord

Marianne was op de fiets onderweg van Kollum (Friesland) naar haar huis in Zwaagwesteinde. Het lichaam van het 16-jarige meisje werd vlak bij een AZC gevonden en bleek verkracht te zijn. Dertien jaar lang wordt er gezocht naar een dader en in 2012 wordt Jasper S. gearresteerd door een grootschalig DNA-onderzoek. Datzelfde jaar bekend hij de moord.

Een van ons

"In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht," aldus CANAL+ over de nieuwe serie, die Een van ons zal gaan heten. De dramaserie wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers, die eerder Riphagen (2017) en Van God Los (2011– ) maakte. Michiel van Erp, bekend van Niemand in de stad (2018) en Stromboli (2022), is aangesteld als regisseur.

Kuijpers vertelt dat de plannen voor deze dramaserie over de moord op Marianne al lang op de plank liggen: "Willem Bosch en ik hadden al ruim tien jaar het idee om deze serie te maken. [...] En hoewel de serie is geïnspireerd op een 25 jaar oud misdrijf, is het nog steeds akelig actueel."

De gebeurtenissen van toen lijken sprekend op de stand van ons land nu: waar xenofobie, complotdenken en het voor eigen rechter willen spelen aan de orde van de dag zijn. De serie bracht mij als regisseur ook weer terug naar karakters die ik vanuit mijn documentairewerk zo vaak geportretteerd heb: prachtmensen, die ver weg wonen van de dominante randstad, vol dromen en idealen en soms ook heerlijke passies en fascinaties.

Regisseur Michiel van Erp

Releasedatum Een van ons

Een van ons zal uit zes afleveringen bestaan en verschijnt dit najaar op CANAL+. Een precieze releasedatum is nu nog niet bekend. Later maakt CANAL+ bekend wie de hoofdrollen spelen. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Een van ons in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

2024-05-08T08:47:55Z dg43tfdfdgfd