MINSTENS 23 DODEN BIJ BUSONGEVAL IN PERU

Bij een busongeval in Peru zijn zeker 23 mensen omgekomen. Er vielen ook vijftien gewonden, zo melden de autoriteiten maandag.

Het ongeval gebeurde "in het hoogland, op een vrij bergachtige weg", zegt procureur Olga Bobadilla aan radio RPP. "De bus viel in een ravijn op een onverharde weg met putten." Het incident vond in de nacht van zondag op maandag plaats in de provincie Celendin, in de noordelijke Andesregio Cajamarca, op ongeveer 850 kilometer van de hoofdstad Lima.

De bus vervoerde meer dan 50 passagiers en kwam, na de val, tot stilstand op de oever van de rivier, volgens beelden op sociale media. "Het is mogelijk dat sommige mensen zijn meegesleurd door de rivier omdat die zo snel stroomt", vertelde Jaime Herrera, woordvoerder van Celendin, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, aan de zender TV Peru.

Busongevallen komen vaker voor in het Latijns-Amerikaanse land. Vorig jaar kwamen er nog meer dan 3.000 mensen om door onder meer overdreven snelheid, slechte wegen en gebrek aan bewegwijzering en controles door de autoriteiten.

2024-04-29T20:17:22Z dg43tfdfdgfd