MILJARDAIR EN EX-MEDESTANDER VAN ZELENSKI BESCHULDIGD VAN BESTELLEN MOORD

De Oekraïense miljardair Igor Kolomoisky, een gewezen getrouwe van president Volodimir Zelenski die in ongenade viel, wordt ervan verdacht dat hij een moord bestelde. Dat berichten de Oekraïense media en het openbaar ministerie bevestigt de informatie.

Het openbaar ministerie heeft over een "welbekende zakenman", die al beschuldigd wordt van fraude, en die er nu van verdacht wordt dat hij "een moord bestelde". De naam van de verdachte staat niet in het persbericht, maar het bevat wel een foto waarop de verdachte getoond wordt, zijn gezicht geblurd, en daarop zijn gezichtstrekken te herkennen van Kolomoisky.

De Oekraïense media bevestigen dat het om de magnaat gaat, op zijn 61ste een van de rijkste mannen van het land. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij "opdracht gaf voor de moord op een directeur van een advocatenkantoor". Het ging om een "persoonlijke wraak", zegt het openbaar ministerie. De zakenman huurde "bendeleden" in, klinkt het.

Die bendeleden zouden de directeur aangevallen hebben, maar konden hem niet doden. "Hij werd geslagen en neergestoken ter hoogte van zijn vitale organen", zegt het parket.

De Oekraïense politie zegt in een ander persbericht dat de aanval gebeurde in Feodosija in 2003, op de door Rusland bezette Krim. In september ging Kolomoisky al de cel in in een zaak van fraude en witwassen.

Kolomoisky steunde in 2019 de kandidatuur van Zelenski voor het presidentschap. Hij was eigenaar van een televisieketen waarop de huidige Oekraïense president beroemd werd als komiek.

2024-05-08T11:04:50Z dg43tfdfdgfd