MAN DIE MET EXPLOSIE ZOU HEBBEN GEDREIGD BIJ IRAANS CONSULAAT IN PARIJS GEARRESTEERD

Er is vrijdagnamiddag een man opgepakt in Parijs na een waarschuwing van het Iraanse consulaat in de Franse hoofdstad. Volgens het consulaat werd hij gezien met "een granaat of een vest met explosieven".

Er werd evenwel geen explosief gevonden, noch in het consulaat, noch in het voertuig van de verdachte, meldt de prefectuur van de Parijse politie na een interventie van de speciale eenheden. Ook het parket van Parijs bevestigt dat er "voorlopig geen explosief materiaal" was gevonden "bij de man of in het gebouw".

Volgens de eerste informatie van het parket werd de man in 1963 geboren in Iran. Het parket verduidelijkte dat hij het consulaat "alleen" had verlaten en dat hij "naar verluidt dreigementen had geuit om geweld te plegen".

De zaak ging omstreeks 11 uur aan het rollen nadat "één getuige had gemeld dat een man het consulaat in de Rue de Fresnel was binnengegaan met een granaat of een vest met explosieven", aldus de politie aan persbureau AFP. Nadien stelde de politie een veiligheidszone in rond het consulaat. De Parijse autoriteiten raadden mensen aan om uit de buurt van het gebouw in het zestiende arrondissement te blijven.

Na de aanslag op een concertzaal in Moskou vorige maand, verhoogde de Franse overheid het dreigingsniveau naar het hoogste niveau.

2024-04-19T15:57:16Z dg43tfdfdgfd