INVAL OEKRAïNE - RUSLAND ZEGT ZEVENTIEN OEKRAïENSE DRONES TE HEBBEN ONDERSCHEPT

Rusland heeft naar eigen zeggen zeventien Oekraïense drones onderschept in verschillende regio's in het westen van het land, zo meldt Moskou zondag.

Via berichtendienst Telegram maakt het ministerie van Defensie gewag van nachtelijke aanvallen met drones op Russische doelwitten die verhinderd werden. Zeventien drones werden onderschept en vernietigd, waarvan negen boven de grensregio Brjansk. In de regio Koersk is er sprake van drie drones en ook boven de regio's Belgorod en Kaloega werden drones neergehaald.

Oekraïne schroefde de voorbije maanden de aanvallen met drones op doelwitten in Rusland op, vaak met olie-installaties als doelwit. Kiev had gezworen dat de Russische invasie van Oekraïne en de talloze Russische bombardementen niet onbestraft blijven en dat het conflict zich ook op Russische bodem laat voelen.

Rusland ondervond de voorbije weken bij raket- en droneaanvallen vaak heel wat minder weerwerk van de Oekraïense luchtafweer omdat het land steeds minder munitie heeft. De Verenigde Staten keurden onlangs wel een nieuw groot steunpakket goed waarmee de munitiedepots opnieuw aangevuld moeten worden.

2024-04-28T06:40:41Z dg43tfdfdgfd