INGESTORTE BRUG BALTIMORE - LAATSTE SLACHTOFFER INSTORTING BRUG IN BALTIMORE GEVONDEN

In het Amerikaanse Baltimore is het lichaam van het laatste slachtoffer gevonden na de instorting van een brug waarbij eind maart zes mensen om het leven kwamen. Dat hebben de autoriteiten van de staat Maryland laten weten.

De Francis Scott Key Bridge in Baltimore stortte op 26 maart in nadat het containerschip Dali in aanvaring kwam met een van de brugpijlers. Op dat moment waren er acht arbeiders het wegdek aan het repareren op de brug. Twee daarvan konden worden gered, de zes anderen werden als vermist opgegeven.

Autoriteiten hebben nu het zesde en laatste slachtoffer geïdentificeerd. Het lichaam van José Mynor López, een 37-jarige arbeider uit Baltimore, werd dinsdag gevonden, liet de burgemeester van Baltimore, Brandon M. Scott weten via X, het voormalige Twitter.

"Het is ontzettend belangrijk dat we al deze Marylanders weer thuis hebben kunnen brengen en hun families een beetje afsluiting kunnen geven", schreef Scott. Hij bedankte verder de teams die verantwoordelijk waren voor de berging en voegde er nog aan toe dat het werk om het kanaal opnieuw vrij te maken, verder gaat.

De instorting van de brug leidde tot de blokkage van maritiem transport in een van de drukste havens van de Verenigde Staten. Een tijdelijke scheevaartroute werd geopend om schepen door te laten die essentieel zijn voor reddings- en opruimingswerken.

De Amerikaanse federale politie (FBI) en de Nationale vervoersveiligheidsraad (NTSB) hebben een onderzoek geopend naar het ongeluk.

2024-05-08T09:49:33Z dg43tfdfdgfd