INEOS-PLOEGBAAS: “RIGOUREUZE METHODES NODIG OM ACHTERSTAND OP UAE EN VISMA TE DICHTEN”

Bij INEOS Grenadies is afgelopen winter de bezem door de organisatie gegaan. Met John Allert aan het roer wil de Britse miljoenenformatie het gat dichten met UAE Emirates en Visma | Lease a Bike, zo geeft de nieuwe ploegbaas aan in een uitgebreid interview met GCN. “Het is duidelijk dat we ons werk strategisch moeten herzien”, aldus Allert.

“Verandering kan iets positiefs zijn. Dat omarmen we op dit moment”, gaat hij verder over de nieuwe wind die waait binnen de ploeg. “Het is duidelijk dat we rigoureuzere methodes moeten gebruiken om onze achterstand op UAE Emirates en Visma | Lease a Bike te dichten. Wij hebben niet stilgestaan, maar anderen hebben zich sneller ontwikkeld dan wij de laatste twee, drie jaar. We moeten in de spiegel kijken en eerlijk zijn daarover.”

Allert benadrukt dat er ruimte voor verbetering is op het gebied van efficiëntie, data-gebruik en research and development. “Niet alleen voor onze renners, maar ook met ons materiaal. Dat is een uitdaging waar we mee bezig zijn. Maar er is niet een specifieke oplossing voor. Wel is de tijd van marginal gains voorbij. We gaan voor maximal gains, maximale resultaten, en dat is best lastig om te bereiken, maar dat kunnen we alleen bereiken door ontwrichtend en innovatief te zijn.”

Nauwe contacten met Dave Brailsford

Als opvolger van Sir Dave Brailsford heeft Allert sinds dit seizoen de dagelijkse leiding over alle zaken binnen INEOS Grenadiers. “Ik heb geen achtergrond in de topsport en de performance, daarom hebben wij gespecialiseerde mensen en ervaring op dat gebied in de ploeg. Het is aan mij om de strategie uit te zetten, dat te rapporteren bij de ploegeigenaren en dan die strategie uit te voeren. En ik ben verantwoordelijk voor de resultaten die daaruit komen”, vertelt hij.

Brailsford, die gekozen heeft voor een grotere rol binnen het grote INEOS Sport-concern en voetbalclub Manchester United, is overigens nog altijd betrokken bij de wielerploeg. “Hij is een fantastische bron van advies. De ervaring die hij heeft in het profwielrennen is ongeëvenaard en ik zou wel gek zijn als ik daar geen gebruik van zou maken”, aldus de nieuwe ploegbaas.

Terug naar de top

Komende zomer wil INEOS Grenadiers voor het eerst sinds 2019 weer de Tour de France winnen. “Niemand in onze ploeg wil niet de Ronde van Frankrijk winnen. Dat doel is nooit weggeweest, en we zijn niet verlegen om de Tour als belangrijkste doel te stellen”, vindt Allert. “Ik zie geen arrogantie in onze ploeg, we zijn eerder bescheiden. Maar we werken ook hard en met toewijding om weer terug aan de top te komen.”

Take Our Poll

2024-05-08T14:09:38Z dg43tfdfdgfd