IN BRIEFING VISMA | LEASE A BIKE WERD AL GEWAARSCHUWD VOOR ‘CHAOS’ IN AFDALING NAAR KANARIEBERG

Dwars door Vlaanderen 2024 werd overschaduwd door de zware valpartij in de afdaling naar de Kanarieberg, met als grootste slachtoffers Jasper Stuyven en Wout van Aert. Visma | Lease a Bike, de ploeg van de onfortuinlijke Van Aert, had deze passage voor de koers al aangeduid als sleutelpunt.

Dat blijkt uit de briefing van Visma-Lease a Bike, die de uiteindelijk winnaar Matteo Jorgenson voor de wedstrijd op Instagram postte. “Kilometer 121: het wordt chaos in de afdaling, maar fight like hell om bij de jongens te blijven en ga dan vol op de Kanarieberg!”, zo beschrijft de ploeg de zone waar Van Aert op hoge snelheid viel, gevolgd door een rood zwaailicht.

De massale valpartij vond plaats op 67 kilometer van de finish. Wout van Aert en Jasper Stuyven bleken bijzonder zwaar getroffen. Die eerste liep bij de val maar liefst negen (sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben) botbreuken op. Zijn landgenoot Stuyven kampt dan weer met een gebroken sleutelbeen.

Ook Mads Pedersen, Biniam Girmay, Michele Gazzoli (drie gebroken ribben), Gianni Vermeersch, Anthony Turgis, Alex Kirsch (gebroken middenhandsbeentje), Brent Van Moer en Harry Sweeny lagen erbij.

2024-03-28T11:57:01Z dg43tfdfdgfd