EXTREEM GEWELDDADIGE HAAIENAANVAL: HIJ VERLIEST HAND EN BEEN

Amper 10 meter van de kust voor het strand van Turtle Bay, werd een 64-jarige Britse man gebeten door een stierhaai terwijl hij rustig in zee zwom. Het dier was tussen de 2,5 en 3 meter lang. De aanval vond afgelopen vrijdag plaats.

“De aanval was extreem gewelddadig: het slachtoffer verloor zijn linkerhand en zijn linkerdij werd gesneden. Zijn buik vertoonde ook tekenen van meerdere snijwonden.”  Zo meldt de media Linfo.re.

Uit veiligheidsoverwegingen is het strand tot nader order gesloten en is zwemmen er ten strengste verboden. Autoriteiten in Tobago, het kleinste van de twee Caribische eilanden, vertellen dat de kustwachten van de regio waren gewaarschuwd en het gebied snel omsingelden. Zij roepen nu alle vissers op extra waakzaam te zijn. “Na herhaalde meldingen van haaien in het gebied hebben de autoriteiten uit voorzorg besloten tien stranden te sluiten.”

De 64-jarige Britse toerist verkeert momenteel nog in kritieke toestand. Zijn verwondingen worden als uiterst zorgwekkend beschouwd. Hij werd met spoed naar het Scarborough General Hospital in de belangrijkste stad van Tobago gebracht.

De Council of Presidents of the Environment (COPE), een coalitie van niet-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met milieukwesties, bevestigde niettemin dat dit soort aanvallen uiterst zeldzaam was in de regio.

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-30T06:23:10Z dg43tfdfdgfd