E313 AFGESLOTEN IN BEIDE RICHTING TER HOOGTE VAN HASSELT-WEST: VRACHTWAGEN SLEURT BESTELWAGEN MEE TEGEN MIDDENBERM

De vrachtwagen staat in schaar en dat bemoeilijkt de opruimingswerken. "De vrachtwagen reed richting Luik en is iets voorbij de afrit Zolder-Industrie om nog onbekende reden afgeweken van zijn rijstrook", vertelt Gerry Peeters van de Federale Wegpolitie Limburg. 

De vrachtwagen week uit naar de middenberm. "Een bestelwagen die naast de vrachtwagen reed, is door de vrachtwagen meegesleurd naar de middenberm. Daar zijn ze samen tot stilstand gekomen tegen een verlichtingspaal", aldus Peeters. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Beide bestuurders kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Ze hebben geen uiterlijke verwondingen, maar klagen wel van lichte blessures. Ze zijn voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. 

Materiële schade zorgt voor veel fileleed

Volgens de federale wegpolitie is er wel veel materiële schade. "De geraakte verlichtingspaal dreigt om te vallen op de rijstroken richting Antwerpen. In beide richtingen kan het verkeer momenteel enkel gebruik maken van de pechstrook", schetst Peeters.

De federale politie heeft gevraagd om plaatselijke omleidingen te openen. "Zo kunnen we tijdens de takelwerken zeer snel de snelweg volledig afsluiten. De verlichtingspaal kan nog altijd omvallen. Bovendien moeten we in de richting van Luik een oliespoor reinigen." 

De takeling kan nog enige tijd duren. De vrachtwagen staat in schaar in de middenberm tegen de verlichtingspaal. Richting Luik kan je aan het knooppunt Lummen een omleiding volgen met de letter F. Er staat een uur file vanaf Beringen. Richting Lummen kan je vanaf de afrit Hasselt-West een omleiding volgen tot aan de oprit Lummen-centrum. Ook in die richting is er meer dan een uur vertraging. Stilaan geraken ook de lokale wegen verzadigd. Wie naar Antwerpen of Luik moet, rijdt beter over Brussel. 

2024-03-29T09:04:53Z dg43tfdfdgfd