DRIEJARIG KIND OMGEKOMEN BIJ VERKEERSONGEVAL IN LINTER: JUISTE TOEDRACHT NOG ONDUIDELIJK

Na het eerste onderzoek door de verkeersdeskundige is er nog niet veel meer duidelijkheid over de omstandigheden waarin een driejarig meisje om het leven is gekomen in Linter. De fiets waarin het meisje zat, zou gevallen zijn waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam en mogelijk werd aangereden. Hoe de fiets gevallen is, is nog onduidelijk, zo meldt het Leuvense parket.

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 18.10 uur in de Zandstraat in Wommersom, waar de 29-jarige moeder haar kind met de fiets kwam ophalen aan een crèche. Zowel de politie van de zone Getevallei als een ziekenwagen van de brandweer Tienen en de MUG van het Heilig Hartziekenhuis Tienen kwamen ter plaatse.

"Daar konden de politiemensen vaststellen dat een driejarig meisje uit Linter naast het voetpad op de rijbaan lag", zegt het parket. "Verschillende zorgverleners waren bezig met de reanimatie van het kind. Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg te Leuven, waar zij even later overleed ingevolge zwaar schedeltrauma."

"De moeder van het meisje was in shock, gaf een wisselend eerste relaas en kon nog niet verhoord worden", gaat het parket verder. "De bestuurder van het voertuig, een 49-jarige man uit Linter, legde een negatieve adem- en speekseltest af. Hij verklaarde dat hij een bonk hoorde en in zijn spiegel een fiets op de grond zag liggen. Hij zou geen fietser gezien hebben en zou zich onmiddellijk aan de kant hebben gezet."

Het parket heeft een wetsarts en een verkeersdeskundige aangesteld en volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou de fiets, met het kindje achterop in het kinderzitje, omvergevallen zijn waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam en mogelijk werd aangereden.

"Hoe de fiets gevallen is wordt verder onderzocht. Zowel voertuig als fiets zullen verder worden onderzocht door de verkeersdeskundige", luidt het nog.

2023-03-28T11:02:34Z dg43tfdfdgfd