'DRAKENADEM' DOODT RUSSISCHE SOLDATEN IN SNELTEMPO: DRUPPELS VAN 2.000 GRADEN CELSIUS PURE HORROR

Deze week doken heel wat filmpjes op waarop de hallucinante impact van een kleine vuurspuwende drone van de Oekraïners te zien was. 

De drone verspreidt als het ware druppels gesmolten metaal boven een groot gebied en dat zorgt voor gruwelijke toestanden.

De vuurspuwende drones van de Oekraïners, ook wel bekend als 'drakenadem', spuwen thermiet. Dat is een gevaarlijk mengsel van metaalpoeder en roest. Bij het aansteken van het mengsel ontstaat een warmte van meer dan 2.000 graden Celsius, genoeg om door stalen platen heen te smelten. 

Zo gaan ze te werk

Een relatief goedkope drone scant eerst de boomgrens. Vervolgens laten de drones het brandbare goedje vallen op plaatsen waar Russische soldaten zich zouden ophouden. Vrijwel meteen legt het gloedhete thermiet alle bomen, struiken en zowat alles errond in de as, terwijl Russische soldaten zich er zouden verschuilen. Het enige dat na het offensief overblijft, is een open vlakte. Het mengsel kan ook op tankwagens gegooid worden, waardoor de voertuigen vrijwel meteen onherroepelijk onbruikbaar worden. 

De koosnaam 'drakenadem' lijkt dus zeker niet voor niets gekozen...

(SR for Tagtik/Source: Forbes - Daily Mail/Illustration picture: Denys Argiriu for Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-09-07T10:59:51Z dg43tfdfdgfd