DIT IS DE MAN DIE TRUMP WILDE DOODSCHIETEN OP ZIJN GOLFTERREIN

Is Donald Trump voor de tweede maal op slechts twee maanden tijd door het oog van de naald gekropen? Het heeft er alvast alle schijn van!

Zondagnamiddag loste een 58-jarige bouwvakker vanop enkele honderden meters schoten aan hetTrump International Golf Course West Palm Beach. De Republikeinse presidentskandidaat was er op dat moment aan het golfen, maar kon in veiligheid gebracht worden. Een Geheime Agent had de man ontdekt, waarna die het op een lopen zette en vervolgens met de wagen verder vluchtte. Hij kon echter onderschept worden door de politie.

De politie vond ter plaatse een AK-47-achtig geweer met een vizier, twee rugzakken en een GoPro-camera in de struiken waar de verdachte was gezien, zegt de sheriff van Palm Beach County. In de rugzakken zaten keramieken tegels. Mogelijk wilde de verdachte die gebruiken als pantser. 

Pro-Oekraïense activist

Intussen raakt meer en meer bekend over de man die Trump wilde doodschieten. De 58-jarige bouwvakker werd in het verleden al enkele keren gearresteerd voor kleine vergrijpen. Zijn naam zou Ryan Wesley Routh zijn, een zelfstandige bouwvakker uit Hawaï. De man was actief als vrijwilliger in Oekraïne. Ryans LinkedIn meldt ons een geschiedenis van creatieve projecten en mechanisch werk. De man werkte bij een loodsenbouwbedrijf.

BBC Verify heeft social media profielen gevonden die overeenkomen met die naam, ze geven aan dat hij buitenlandse strijders opriep om naar Oekraïne te gaan om te strijden tegen Russische troepen.

Routh, die geen militaire ervaring had, vertelde de New York Times in 2023 dat hij onmiddellijk na de Russische invasie in 2022 naar Oekraïne was gereisd om militaire rekruten te vinden onder Afghaanse soldaten die de Taliban waren ontvlucht.

“Soldaten, bel me alsjeblieft niet. We proberen nog steeds om Oekraïne Afghaanse soldaten te laten accepteren en hopen in de komende maanden wat antwoorden te krijgen... heb alsjeblieft geduld,” schreef hij in juli op Facebook.

(SR for Tagtik/Source: NBC - ABC - CNN - BBC Verify/Photo: Facebook)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-09-16T07:33:33Z dg43tfdfdgfd