DIENST WELZIJN OP HET WERK ONDERZOEKT ASBESTGEVAAR IN KLEUTERKLASSEN IN RUMBEKE

De dienst Toezicht op het welzijn op het werk heeft vrijdag enkele kleuterklassen onderzocht van het medisch-pedagogisch instituut Sterrebos in Rumbeke. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws, en dat wordt bevestigd door de algemeen directeur van scholengroep 26, Diter Den Baes. De dienst kwam controleren of enkele asbesthoudende plafonds juist waren verwijderd.

Volgens Den Baes van scholengroep 26, waartoe de school behoort, zijn in drie klassen tijdens de krokusvakantie plafondtegels vervangen. "Die tegels bevatten asbest en zijn verwijderd. Volgens de informatie die ik nu heb, zijn die correct verwijderd. De lokalen zijn ook grondig gepoetst voor de nieuwe tegels zijn geplaatst."

Wel bleef er na het plaatsen van de nieuwe plafondtegels stof achter. "Dat hebben wij gecontroleerd omdat daar ongerustheid over kon zijn. Blijkbaar was er alsnog ongerustheid en is er een anonieme melding gemaakt", zegt de algemeen directeur.

De dienst Toezicht op het welzijn op het werk heeft in elke klas stalen genomen. De kinderen en leerkrachten moesten daarop de klassen verlaten. De lokalen blijven verzegeld tot de resultaten bekend zijn. "Er is ons gezegd dat we wellicht de komende week resultaten zullen ontvangen. In tussentijd kunnen de klasgroepen terecht op andere plaatsen in de school."

2023-03-18T16:10:52Z dg43tfdfdgfd