DE NAVO IS KLAAR OM RUSSISCHE RAKETTEN NEER TE HALEN

Andrzej Szejna, de Poolse vice-minister van Buitenlandse Zaken, zei in een interview dat de NAVO de mogelijkheid overwoog om Russische raketten neer te halen die te dicht bij de grenzen van het Atlantisch Bondgenootschap kwamen.

Afgelopen zondag drong een Russische kruisraket die 's nachts werd afgevuurd op steden in het westen van Oekraïne gedurende 39 seconden het Poolse luchtruim binnen. De Poolse minister van Defensie verzekerde dat Polen al zijn luchtafweersystemen had geactiveerd en dat de raket zou zijn neergeschoten als er ook maar de geringste aanwijzing was geweest dat deze op weg was naar een doel op Pools grondgebied.

Geïnterviewd door de lokale radio RMF24 verklaarde de Poolse vice-minister van Buitenlandse Zaken dat “sinds dit incident verschillende concepten binnen de NAVO worden geanalyseerd. Inclusief het feit dat deze raketten worden neergeschoten wanneer ze zich zeer dicht bij de NAVO-grenzen bevinden. Maar dit kon alleen worden gedaan met instemming van het Oekraïense kamp en rekening houdend met de internationale gevolgen.”

(SR with FM for Tagtik/Picture: Pixabay)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-28T08:38:12Z dg43tfdfdgfd