DAGELIJKS BLOEDBAD: RUSLAND VERLIEST BIJNA 1.000 SOLDATEN PER DAG

De Russische troepen moeten blijven terrein winnen voor Poetin. Het koste wat het kost, de overwinning lijkt heilig voor de Russische president. Maar de Russische soldaten worden in tussentijd wel in  grote aantallen als ‘kanonnenvlees’ naar het front gestuurd voor slechts een paar (kleine) territoriale overwinningen.

Tegenwoordig is het aantal menselijke verliezen aan Russische zijde kolossaal.

Het Britse Ministerie van Defensie onthult de hallucinante cijfers: "Elk jaar is het gemiddelde dagelijkse verliespercentage gestegen, van 400 in 2022 naar 693 in 2023, naar 913 in het eerste kwartaal van 2024." Deze toename illustreert de voortdurende druk die de Russen willen blijven zetten op de Oekraïense frontlinies.

Toch een kleine verduidelijking: in de maand maart werd een daling van het aantal aanvallen geregistreerd, waardoor de menselijke “schade” enigszins werd verminderd.

Op 3 maart verklaarde het Britse ministerie van Defensie dat Rusland hoogstwaarschijnlijk al meer dan 355.000 doden en gewonden heeft verloren tijdens de ‘speciale operatie’ in Oekraïne, zo meldt Korii.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-15T07:12:28Z dg43tfdfdgfd