COLLEGA-WEERMAN DAVID DEHENAUW DOET FRANK DEBOOSERE NIEUWE JOBAANBIEDING: "KOM GERUST NACHTDIENST DOEN IN KMI"

Collega-weerman David Dehenauw (VTM/KMI) bedankt Frank Deboosere voor zijn carrière. Morgen zwaait Deboosere af na 36 jaar "meer weer". "Proficiat met je fantastische carrière, Frank. Je bent van harte welkom om een aantal nachtdiensten te komen doen in de weerkamer van het KMI", zegt Dehenauw. Een voorstel waar Deboosere niet meteen nee tegen zegt.

"Morgen is hij er weer, met meer weer." Voor de allerlaatste keer, want weerman Frank Deboosere gaat morgen op pensioen na 36 jaar dienst op de VRT. 

Deboosere is door de jaren heen uitgegroeid tot Vlaanderens bekendste weerman. Hij drukte zijn stempel op de weerverslaggeving. De termen "ochtendgrijs", "winterprik" en "lenterig" worden in het Van Dale woordenboek aan hem toegeschreven. Ondertussen gebruiken ook andere weermannen en -vrouwen die woorden.

"Frank, proficiat met je fantastische carrière"

Eén van die collega's is David Dehenauw, weerman van VTM en collega van Frank Deboosere bij het KMI. "Dag Frank, proficiat met je fantastische carrière", zegt hij in "De zevende dag. "Ik heb zelf ook heel veel aan jou gehad, als beginnend weerman, als meteoroloog in het KMI."

"Ik herinner mij onze eerste ontmoeting in 1998 in de weerkamer, toen je langskwam voor je weerpraatje", zegt hij nog. "Het was duidelijk dat we geboeid waren door hetzelfde: weercomputers, weerpraatjes, wetenschap… Bedankt voor die gesprekken en de steun."

Er is inderdaad veel verbondenheid tussen de verschillende weervrouwen en -mannen over de verschillende zenders heen. "We kennen elkaar goed", zegt Deboosere. "En wat heel fijn is: we laten elkaar met rust. We gaan nooit tegen de ander zeggen: 'Nu was jij ernaast, wij zaten erop.' Neen, er is maar één soort weer."

Deboosere kreeg dan ook meteen het aanbod van David Dehenauw om nog verder te blijven samenwerken in het KMI: "Ik weet natuurlijk niet hoe hoog je pensioen zal liggen, maar mocht het naar je eigen norm nog niet genoeg zijn, weet dat je dan van harte welkom bent om een aantal nachten in de weerkamer het weer te voorspellen."

Een aanbod dat Deboosere zeker niet zal afwijzen: "David, ik denk dat ik dikwijls nog een nacht zal komen doen. Ze gaan me in elk geval nog heel vaak zien daar, dat is een beetje mijn tweede thuis."

Getrouwd met het weer

Dat Deboosere het weer inderdaad niet van de éne op de andere dag achter zich laat is zeker. "Ik ben een beetje getrouwd met het weer, dus ik ga mijn socials blijven verzorgen. De mensen die me daar volgen voor weerberichten gaan op hun wenken bediend blijven worden."

Vanaf 3 april zal Jacotte Brokken het VRT-weerteam van Bram Verbruggen en Sabine Hagedoren versterken. 

2023-03-19T15:31:56Z dg43tfdfdgfd