CHINESE MILJOENENSTAD SHANGHAI GETROFFEN DOOR ZWAARSTE TYFOON IN 75 JAAR

De Chinese miljoenenstad Shanghai is maandag getroffen door tyfoon Bebinca, de zwaarste storm in 75 jaar tijd. Al het verkeer in de grootste stad van het land werd stilgelegd. Berichten over eventuele slachtoffers of grote schade zijn er voorlopig niet.

Naast het autoverkeer, de scheepvaart en het openbaar vervoer werden ook alle vluchten vanop de twee luchthavens in de stad geschrapt. De 25 miljoen inwoners van de metropool werd aangeraden om thuis te blijven. In het district Chongming, een eiland aan de monding van de Yangtzerivier, werden 9.000 mensen geëvacueerd.

Bebinca kwam maandagochtend om 7.30 uur lokale tijd aan land en werd daarmee de zwaarste tyfoon die de economische hoofdstad van China heeft getroffen, zo meldde het Chinese persagentschap Xinhua. De Chinese weerdienst had het hoogste alarmniveau afgekondigd en waarschuwde voor windsnelheden tot 150 kilometer per uur.

Naast Shanghai werden ook de naburige provincies Anhui, Zhejiang en Jiangsu in het oosten van China getroffen.

De tyfoon zal nu verder trekken naar het noordoosten, waarna hij snel aan kracht zal verliezen.

De doortocht van de tyfoon viel samen met het Midherfstfestival of het Chinees Maanfeest, een officiële feestdag in China waarop miljoenen mensen zich op de weg begeven.

2024-09-16T11:27:16Z dg43tfdfdgfd