BRAND BEURSGEBOUW KOPENHAGEN - BRANDWEER NOG STEEDS AAN DE SLAG

De brandweer heeft de hele nacht gewerkt om de brand te blussen die het oude beursgebouw in Kopenhagen heeft getroffen. Ze zullen nog 24 uur ter plaatse blijven, zegt de brandweer woensdag.

Dinsdagochtend brak een grote brand uit in het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad. De toren van 54 meter stortte kort daarna in.

De helft van het gebouw stond in brand. Tegen het einde van de namiddag kondigden de hulpdiensten aan dat de brand onder controle is. Het vuur is woensdagochtend weliswaar nog niet geblust in het uitgebrande gedeelte, waar alleen nog de buitenmuren overblijven, aldus de hulpdiensten.

"In het deel dat we van de vlammen konden redden, hebben we nog teams die nagaan of het vuur niet heropflakkert", aldus de hulpdiensten, die verwachten de komende 24 uur nog ingezet te zijn.

De brand brak uit onder het dak. De oorzaak is nog niet bekend.

Het gebouw, dat dateert uit 1625, wordt momenteel gerenoveerd en staat daarom in de steigers. Het huisvest niet langer de Deense beurs, maar het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel. De oude beurs herbergt bovendien een grote kunstcollectie.

2024-04-17T07:40:26Z dg43tfdfdgfd