BIJNA 50.000 CRIMINELEN VRIJGELATEN: GEEN GEVANGENISSEN MEER NODIG IN RUSLAND

Dit jaar zullen naar verwachting ten minste twee gevangenissen in de regio Krasnojarsk in centraal Rusland hun deuren sluiten.

Donderdag maakte televisiezender Al Jazeera dit opmerkelijke nieuwtje bekend. Omdat er tijdens de oorlog tegen Oekraïne veel gedetineerden zijn gerekruteerd, zullen bepaalde lokale gevangenissen moeten sluiten omdat ze intussen leeg zijn. Heel veel gedetineerden werden immers vrijgelaten nadat ze gediend hadden in het Russische leger. Een ander deel kwam om bij de invasie in Oekraïne.

Aan het begin van het conflict verklaarde de overleden leider van de Wagner-groep, Eugene Prigozhin, dat “veroordeelde en gevangengenomen Russen vrijheid konden krijgen als ze zich bij de Russische strijdkrachten zouden voegen in de oorlog tegen Oekraïne.” In een rapport benadrukte Prigozhin dat op dat moment al minstens 50.000 veroordeelden in het leger waren ingelijfd.

Op dit moment is er geen precieze informatie verstrekt over het aantal gevangenen dat betrokken is bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Koha/Illustration: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-16T07:18:30Z dg43tfdfdgfd