ALPINE MAAKT GOEDE INDRUK IN JEDDAH: 'KUNNEN ZELFS NOG MEER UIT DE AUTO HALEN'

Alpine verraste vrijdag op het Jeddah Street Circuit door met beide auto's in de top zes te eindigen. Ook de longruns zagen er veelbelovend uit voor de Franse renstal. Coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly kijken met goed gevoel terug op de eerste trainingen in Saoedi-Arabië. Volgens beide Fransen zit er zelfs nog meer in het vat.

Tijdens de presentatie van de A523 in februari sprak de Franse renstal bij monde van CEO's Luca de Meo en Laurent Rossi nog de ambitie uit om minimaal vierde te eindigen in 2023. Het weekend in Bahrein was dan ook een fikse tegenvaller. Ocon kreeg maar liefst drie straffen tijdens de race en Gasly scoorde slechts twee punten voor het team. In Jeddah lijkt de A523 een stuk beter voor de dag te komen. 'Onze vrijdag was productief en we hebben verschillende dingen geprobeerd, wat ons gaat helpen in de kwalificatie en de race', vertelt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar aan Motorsport.com.

De Fransman sloot de eerste dag in Saoedi-Arabië op een verrassende vierde positie af. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het weekend. Ocon denkt zelfs dat er nog meer uit de A523 valt te halen. 'De auto voelt goed en ik denk dat we er voor de start van de kwalificatie nog meer uit kunnen halen. Het team heeft geweldig werk geleverd door het hele programma te doorlopen en we gaan hard aan de slag om er zaterdag goed bij te staan. Al met al was het een goede dag', aldus een tevreden Ocon.

Gasly deelt visie van teamgenoot Ocon

Ook Gasly concludeerde na afloop dat Alpine er goed bij zit na de eerste vrije trainingen. De coureur, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Franse formatie, reed de zesde tijd in VT2. De oud-teamgenoot van Max Verstappen spreekt van een prima dag. 'Het was een drukke dag voor ons. We blijven leren over ons pakket voor 2023 en ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het werk van vandaag. Het is hier razendsnel en je moet veel dingen goed doen om snel te zijn. De auto voelt goed en we hebben een goed idee van de richting die we willen inslaan met de afstelling. Ik ga hard aan de slag met de ingenieurs zodat we goed voorbereid zijn op de kwalificatie en we daarin een betere prestatie kunnen neerzetten dan de vorige keer', doelt Gasly op de kwalificatie in Bahrein waarin hij al in Q1 strandde.

2023-03-18T10:58:06Z dg43tfdfdgfd