DRIE AANSLAGEN IN ééN NACHT IN ANTWERPEN: 2 VERDACHTEN OPGEPAKT IN NEDERLAND

"We werden met een luide knal wakker en wanneer we buiten keken was er overal vuur", zegt de zoon van het gezin dat in de getroffen woning in Merksem woont. De voordeur van het huis in de Gasthuishoevestraat, vlak bij het Sportpaleis, liep brandschade op.

Een venster van een aanpalende woning werd ook vernield. Enkele vuilniszakken vatten vuur en een auto die op straat stond, geraakte ook beschadigd door de brand.  

Iets vroeger afgelopen nacht, rond 2.30 uur, mislukte een aanslag in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Dat vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Onbekenden hadden een poging gedaan om brandbaar materiaal tot ontploffing te brengen. Dat lukte maar gedeeltelijk." De voordeur liep daarbij lichte schade op.  

En in Boom kwam een explosief tegen een gevel van een woning in de Gasstraat terecht. Daarbij werden de voordeur en de garage zwaar beschadigd. Het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst Dovo kwamen telkens ter plaatse voor onderzoek.

Mogelijke link tussen feiten wordt onderzocht

Het Antwerpse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd in de 3 dossiers voor vernieling door ontploffing van een pand bij nacht en met vermoeden van menselijke aanwezigheid, en voor criminele organisatie. In de onderzoeken wordt ook bekeken of er een link is met het drugsmilieu en of er een onderling verband is.

Voor de aanslag in Borgerhout konden afgelopen nacht, door een samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie, 2 verdachten van 22 en 25 jaar worden opgepakt in Den Haag.

2024-04-16T04:57:26Z dg43tfdfdgfd