ZWAAR GEWELD IN ANTWERPSE GEVANGENIS - SLACHTOFFER KRIJGT ENKELBAND, MAG VRIJDAG ZIEKENHUIS VERLATEN

De 41-jarige gedetineerde die zwaar werd toegetakeld door zijn celgenoten in de gevangenis van Antwerpen, is door de onderzoeksrechter donderdag onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen. Het slachtoffer mag volgens zijn advocate Issabel De Fré vrijdag het ziekenhuis verlaten en hoeft dus niet terug naar de gevangenis.

De veertiger zat in voorhechtenis in de gevangenis van Antwerpen, nadat hij werd aangehouden voor de moordpoging op de partner van zijn ex-vriendin. Door de overbevolking deelde hij een cel met vijf mannen.

Op 12 maart werd hij daar met levensgevaarlijke verwondingen aangetroffen en overgebracht naar het ziekenhuis. De zware mishandelingen waren blijkbaar al enkele dagen aan de gang zonder dat het (stakende) gevangenispersoneel iets in de gaten had.

Drie van zijn celgenoten worden verdacht van poging tot moord, verkrachting met verzwarende omstandigheid van foltering, foltering en mensonterende behandeling, de twee anderen van schuldig verzuim.

Het slachtoffer is intussen aan de beterhand en mag vrijdag het ziekenhuis verlaten. Hij zal een enkelband krijgen, waardoor hij zijn voorhechtenis niet meer tussen de gevangenismuren moet uitzitten.

2024-03-28T18:16:43Z dg43tfdfdgfd