ZESTIGER RISKEERT 18 MAANDEN CEL VOOR AANRANDING VAN ZIJN BEJAARDE MOEDER

Een 66-jarige man uit Wervik riskeert een effectieve celstraf van 18 maanden voor aanranding van zijn eigen bejaarde moeder. Enkele jaren geleden werd hij op staande voet ontslagen uit het ziekenhuis omdat hij bejaarde patiënten zou hebben betast.

De moeder van de beklaagde vertelde eind oktober 2019 aan de wijkinspecteur dat ze misbruikt werd door haar zoon. Het begon drie jaar geleden toen hij informeerde naar haar operaties en of ze nog last had. "Maar plots ging hij met zijn hand onder haar rok", aldus de procureur.

"Na het overlijden van haar schoondochter ging de man nog een stap verder. Hij stelde voor om de benen van zijn moeder in te smeren. Ze moest op de rand van het bed gaan zitten en hij trok haar broek naar beneden. Ook de beklaagde deed zijn broek af. Pas toen de vrouw haar zoon begon te slaan, hield hij op met de handtastelijkheden."

Uit de analyse van zijn computer bleek duidelijk dat hij bijzondere interesse heeft in seksuele handelingen met bejaarde vrouwen. De man werd in 2015 op staande voet ontslagen uit het ziekenhuis waar hij werkte omdat hij een bejaarde patiënte op de mond zou hebben gekust. Een andere vrouw werd door hem betast. "Het slachtoffer moest een zeer hoge drempel overwinnen om klacht in te dienen tegen haar eigen zoon. Maar het gaat hier om zeer ernstige feiten."

De beklaagde verscheen voor de rechter zonder advocaat, maar weigerde te antwoorden op haar vragen. "Ik heb niks te zeggen." Vonnis op 3 juli.

2023-06-07T09:57:21Z dg43tfdfdgfd