WIELERTOERISTEN KUNNEN RONDE VAN VLAANDEREN DAG VOOR PROFS AFLEGGEN

Wielerliefhebbers kunnen op zaterdag 30 maart, één dag voor de profs, hun hart ophalen op de Ronde voor Vlaanderen voor wielertoeristen. Organisator We Ride Flanders biedt fietsers met vier verschillende afstanden de kans aan om zelf te ervaren wat de profs voelen op zondag.

"Al wie wil voelen wat het betekent om flandrien te zijn, tekent zaterdag present in Oudenaarde. Of in Antwerpen, waar de dappersten aller flandriens om 7.00 uur vertrekken om het volledige parcours naar Oudenaarde af te leggen, net zoals de profs dat op zondag doen", zegt We Ride Flanders in een persbericht. Meer dan 3.200 fietsers zullen dit jaar de langste route - goed voor 237 kilometer - afleggen.

De 159 kilometer, 128 kilometer en 74 kilometer starten tussen 7.00 en 10.00 in Oudenaarde. Ook hier mogen de fietsliefhebbers zich verwachten aan heel wat hellingen en kasseistroken. "Niemand ontsnapt aan de Koppenberg, Karnemelkbeekstraat, Oude Kwaremont en Paterberg en de twee kilometer kasseien van de Mariaborrestraat", klinkt het.

Ook in het buitenland slaat de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen aan. Zo hebben 2.800 Nederlanders, 2.200 Fransen en 1.400 Britten zich ingeschreven. Maar ook telt de deelnemerslijst heel wat andere nationaliteiten.

De inschrijving via de site loopt nog tot vrijdagavond.

2024-03-29T13:08:42Z dg43tfdfdgfd