WETENSCHAPSPARK IN ARENBERG IN HEVERLEE KRIJGT GROOT PARKEER- EN GEMEENSCHAPSGEBOUW

Op campus Arenberg in Heverlee (Leuven) komt in de toekomst een groot parkeergebouw met 850 plaatsen en een gemeenschapsgebouw, met voorzieningen voor bedrijven en de buurt. De twee vennootschappen die daarvoor worden opgericht, zijn maandagavond goedgekeurd op de Leuvense gemeenteraad.

Het huidige masterplan van wetenschapspark in Arenberg wordt met het nieuwe parkeergebouw en het gemeenschapsgebouw verder uitgebouwd. Het parkeergebouw biedt plaats aan 850 wagens. Het gemeenschapsgebouw zal enkele ondersteunende functies bundelen, zoals vergaderruimtes, een restaurant en het onthaal op de site.

"De nieuwe infrastructuur heeft als doel het wetenschapspark verder te laten uitgroeien tot een aantrekkelijke locatie voor innovatieve technologische bedrijven", stelt de stad. "Het is van belang voor onze economische positie, die kennisgeoriënteerd is."

Voor de twee projecten worden twee vennootschappen opgericht, waarin de verschillende partners zullen zetelen. Voor het parkeergebouw gaat het behalve om stad Leuven ook om de KU Leuven en Bio-Incubator Leuven. In het vennootschap voor het gemeenschapsgebouw zitten opnieuw de stad en de universiteit, en participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en Flanders Make.

Het dossier werd maandagavond vlot goedgekeurd, al deed oppositieraadslid Zeger Debyser (N-VA) wel de suggestie om de "triviale naam van 'gemeenschapsgebouw" nog te veranderen. "Waarom niet kiezen om de naam te verlenen aan een prominente vrouwelijke wetenschapper?", stelde hij voor.

2024-04-29T22:07:30Z dg43tfdfdgfd