WEERBERICHT - ZONNIGE DAGEN IN HET VOORUITZICHT

We krijgen woensdagnamiddag meer zon te zien. Donderdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig. En ook vrijdag krijgen we de zon te zien, vergezeld van stapelwolken. Dat meldt het KMI.

Er ontstaan woensdagnamiddag opklaringen, die steeds breder worden. Op sommige plaatsen - vooral in het noordwesten van het land - is de lage bewolking hardnekkiger. De maxima liggen rond 12 graden op de Ardense hoogten, rond 13 graden aan zee en rond 15 graden in het centrum van het land. In de Kempen en Belgisch-Lotharingen kan het kwik tot 16 of lokaal 17 graden klimmen.

Donderdagochtend is het op veel plaatsen grijs met lage wolken en mist. Enkel op de Ardense hoogten is het vrij zonnig. Geleidelijk trekt dit ochtendgrijs op en wordt het overal wisselend bewolkt. In de loop van de namiddag wordt het dan vrij zonnig vanaf de kust. De maxima liggen rond 16 graden aan zee en in de Hoge Venen en tussen 17 en 19 graden in de andere streken.

Vrijdag wordt het rustig en zacht met een soms gesluierde zon. Er ontstaan stapelwolken, waardoor het eerder wisselend bewolkt wordt. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 20 of 21 graden in de meeste andere streken.

Zelfs het weekend belooft zonnig te worden: zaterdag wordt het zonnig met een meestal matige oostenwind. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. Ook zondag wordt een mooie, zonnige en vrij warme dag. Op het einde van de dag komen in Frankrijk onweders tot ontwikkeling, die tot in de buurt van onze grens kunnen naderen. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden.

2024-05-08T10:15:28Z dg43tfdfdgfd