WEERBERICHT - WISSELEND BEWOLKT EN OVER­WEGEND DROOG

Het is vrijdagnamiddag overwegend droog en wisselend bewolkt. In het zuidoosten van het land is er kans op lokale buien. Aan zee en in het uiterste westen van het land is het vrij zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden, meldt het KMI.

Vrijdagavond bereikt een nieuwe regenzone de regio ten zuiden van Samber en Maas. Er kan soms veel neerslag vallen in het zuidoosten, vooral in de provincie Luxemburg. Een onweer is er niet uitgesloten. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-levensbedreigende situaties.

Zaterdag valt er nog regelmatig regen (soms met onweer) in het zuiden. Soms kan er nog intense regen vallen. Met de regenval van de nacht voordien kan dat voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden zorgen. Elders is de kans op regen veel kleiner en is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. De maxima bereiken 18 tot 23 graden.

Vanaf zondag wordt het mooier weer. De dag begint met zonnige perioden. In de namiddag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken, maar het blijft droog. Aan zee blijft het zonnig. De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden in de Hoge Ardennen en aan zee en tussen 22 en 25 graden elders.

Ook maandag wordt een zonnige dag met soms wat hoge wolkensluiers. In Vlaanderen halen we maxima tussen 25 en 27 graden.

Dinsdag is het opnieuw zonnig met soms wat hoge en middelhoge bewolking. De maxima liggen dan tussen 25 en 30 graden bij een zwakke wind.

Woensdag wordt het onstabieler en wisselen (brede) opklaringen af met wolkenvelden waaruit al een (onweerachtige) bui kan vallen op sommige plaatsen. Vanaf het einde van de namiddag neemt de kans op onweersbuien overal toe. Het wordt zwoel met maxima van 27 tot 31 graden.

2024-07-26T11:14:07Z dg43tfdfdgfd