WATERLEK LEIDT TOT VONDST 100 KILOGRAM DRUGS EN VEROORDELING VOOR DRUGHANDEL

Twee mannen zijn recent door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van 30 maanden, met probatie-uitstel, voor drugshandel. Het tweetal kwam in het vizier van de politie door een waterlek. Dat meldt de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) woensdag.

Het was een bewoner van een flatgebouw die op 30 september 2023 de politie verwittigde omdat er water in zijn flat binnendruppelde. Een politiepatrouille ging ter plaatse en om te vermijden dat er bijkomende schade zou zijn en dat het plafond zou instorten, begaven beide agenten zich naar de flat vanwaar het water leek te komen. Daar stootten ze op een aanzienlijke hoeveelheid drugs. In de flat en in de bijbehorende kelder trof de politie in totaal 91,476 kilogram cannabis, 519 gram marihuana en hasj, maar ook een precisieweegschaal, allerlei soorten verpakkingsmateriaal en handschoenen aan, naast geld, drie kogels, twee voertuigen en vijf gsm's.

De drugs waren volgens de politie duidelijk bestemd voor verkoop en na enig onderzoek konden twee verdachten geïdentificeerd en opgepakt worden. Zij werden vervolgd voor de correctionele rechtbank, die hen gevangenisstraffen van dertig maanden met probatie-uitstel oplegde.

2024-07-10T09:26:46Z dg43tfdfdgfd