VROUW ERNSTIG BEVANGEN DOOR ROOK BIJ FLATBRAND IN ANDERLECHT

In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft afgelopen nacht een felle brand gewoed in een flatgebouw. De bewoonster van een flat raakte daarbij ernstig bevangen door de rook en werd in onrustwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vier huisdieren overleefden de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak omstreeks 02.10 uur uit op de vierde verdieping van een flatgebouw dat er twaalf telt, in de Victor Olivierlaan in Anderlecht. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand al een grote rookontwikkeling had veroorzaakt.

"We hebben de brand langs buiten aangevallen, en nadat we de gepantserde toegangsdeur van de betrokken flat hadden opengebroken, ook langs binnen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Tijdens de Search & Rescue werd een bewusteloze dame aangetroffen in de slaapkamer. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en geïntubeerd en geventileerd overgebracht naar het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Haar toestand is onrustwekkend."

Het flatgebouw werd gedeeltelijk geëvacueerd en de geëvacueerde bewoners werden onderzocht door de aanwezige arts, maar geen van hen moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. "Spijtig genoeg zijn er wel vier dieren in de brand gebleven", gaat de woordvoerder verder. "Het ging om drie katten en een konijn. De oorsprong van de brand blijft nader te bepalen. Na ventilatie en controle op CO werden de andere flats vrijgegeven."

2024-05-08T07:40:01Z dg43tfdfdgfd