URBAN YOUTH GAMES WINT EUROPESE PRIJS

Het inclusieve sportevenement Urban Youth Games is dinsdag in Luik bekroond met een #BeInclusive EU Sport Award, in de categorie Breaking Barriers in Sport. De overhandiging gebeurde door Europees commissaris Iliana Ivanova, in de marge van het EU Sport Forum 2024. De award erkent en beloont projecten binnen de EU die sociale inclusie bevorderen via innovatieve activiteiten en projecten.

De organisatie van de Urban Youth Games hoopt inclusie te bevorderen door jongeren van verschillende achtergronden, met en zonder beperking, samen te brengen rond sportactiviteiten.

"We zijn enorm trots op deze erkenning", zegt algemeen directeur Antoine Degavre. "De award bevestigt onze toewijding aan het bevorderen van inclusie. Sport is een uitstekend middel om barrières af te breken en sociale cohesie te bevorderen. We zijn verheugd dat we de jeugd een boodschap van hoop kunnen bieden en hen kunnen aanmoedigen om hun dromen na te jagen, zonder obstakels. Samen met Team Belgium blijven we ons inzetten om de Olympische waarden te delen met de jeugd."

Vorig jaar werd in het stadion van voetbalclub RWDM, in Sint-Jans-Molenbeek, de eerste nationale editie van de Urban Youth Games georganiseerd, waaraan 1.500 kinderen uit het hele land deelnamen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, het Belgisch Paralympisch Comité en de Special Olympics Belgium ondersteunden dat evenement.

2024-04-16T13:58:37Z dg43tfdfdgfd